DELA

Minna Palmqvist ställer ut i Stockholm

Den åländska kläddesignern Minna Palmqvist håller en utställning i Stockholm i helgen.
Utställningen på Galleri Bon i Stockholm kommer att vara en tillbakablick av hennes magisterprojekt ”Intimately Social”, med verk gjorda från 2007 och fram till i dag.
Intimately Social är också samlingsnamnet för Minna Palmqvists designerkoncept där hon utmanar de traditionella modesäsongerna och utforskar besattheten av kvinnokroppen. Det gör hon genom att sammanfoga samhällskritik, mode och konst.
Sociologen Mary Douglas banade väg för arbetsmetoden genom sin teori om att vi alla har två kroppar. Den intima, privata kroppen som vi döljer och den sociala kroppen som vi omformar med träning och kläder för att visa upp.
De här två kropparna krockar, enligt Mary Douglas, ständigt med varandra när förväntningar och normer ska hållas uppe. Det är i just de här mötena och slitningarna som Minna Palmqvist säger att hennes inspiration föds och utvecklas.
Utställningen är öppet för allmänheten lördag och söndag klockan 12-16. Där ska Minna Palmqvist även presentera ett manifest som är framdiskuterat och skrivet i samarbete med skribenten och aspirerande författaren Lisa Carlsson.

Josefin Grunér (praktikant)