DELA

Minderårig man misstänks för fem förrådsbränder

Polisen är klar med utredningen gällande de förråds- och skjulsbränder som inträffade i Mariehamn i våras. En minderårig man är misstänkt för att ha anlagt samtliga bränder.
Nya Åland berättade i våras bränderna i Västra Ytternäs och Östernäs i Mariehamn. Vid fyra olika tillfällen brann ett och samma skjul i ett skogsparti öster om Ytternäs sportfält och vid ett tillfälle brann en förrådsbod intill ett egnahemshus på Kottstigen i Östernäs. Boden på Kottstigen brann ner och hann även sprida sig till egnahemshuset där de boende låg och sov.
Polisen har utrett bränderna vid sportfältet som misstänkta skadegörelser och branden på Kottstigen som misstänkt sabotage.
I samband med att skjulet vid sportfältet brann för tredje gången hittade polisen dagstidningar med namn på som använts för att tända på skjulet. Med hjälp av bevisningen kallade polisen in personer på förhör, och man kom fram till att en minderårig man misstänks för samtliga bränder.
Polisen har nu skickat utredningen till åklagare för åtalsprövning.

Polisen meddelar att de även är klara med flera andra uppmärksammade utredningar. De kan du läsa om i morgondagens Nya Åland. (ml)