DELA

Medis webanmälningar strulade

Medis kursanmälning via hemsidan hade under två timmar under söndagen problem med en överbelastad server. Kjell Hansen på Medis säger att det berodde på för många besökare på sidan.
– Folk var väldigt otåliga och det ledde till att sidan blev ännu hårdare belastad, säger Hansen.
När de som ville anmäla sig till mediskurserna i söndags märkte att det inte fungerade via hemsidan var många upprörda eftersom de inte hann anmäla sig till kurser de ville gå på innan de blev fullbokade. När sidan i början inte fungerade säger Kjell Hansen att många försökte ladda om sidan.
– Det är inte nödvändigtvis antalet besökare på sidan utan antalet försök att anmäla sig som vårt program inte klarade av, säger Hansen.
När de ivriga kursdeltagarna försökte gång på gång blev det för stor belastning på hemsidan.
– 10 ivriga besökare på sidan kan lätt belasta lika mycket som 50 personer.
Borde ni inte ha vetat om det här?
– Ja kanske, men vi gjorde det vi kunde för att åtgärda det. Programmet är inte gjort för att hantera så många. Frågan är om de två timmar det strulade är ekonomiskt motiverat att köpa in ett program som klarar det. I framtiden skulle det vara bra om folk när de märker att det inte fungerar väntar ett tag och försöker igen.
Anmälningarna som började via hemsidan klockan 15.00 fungerade igen vid 17-tiden.
– Då hade många gett upp så det blev automatiskt mindre tryck på hemsidan.
Hansen tycker att det är beklagligt att hemsidan inte fungerade men tillägger att det inte var många kurser som under de två timmarna fylldes.

JOHAN ORRE