DELA

Matkreatör till årets kalas- och bröllopsmässa

Snart är det dags igen för Ålands vackraste mässa – bröllops- och kalasmässan som i år gästas av bland andra Monika Ahlberg, prisad kokboksförfattare och matkreatör.
Temat för mässan är vintage och lokalproducerat.
Bröllops- och kalasmässan firar i år sitt femårsjubileum och ordnas för andra gången på Alandica. I år hålls den lördag och söndag 20-21 mars.
Detta berättar arrangörerna i ett meddelande till pressen.
I fjol besöktes mässan av cirka 1.200 personer och den har redan etablerat sig som ”Ålands vackraste mässa”.
Närmare 50 utställare i ett flertal branscher är anmälda och de kan på olika sätt bidra till att festen blir så lyckad som möjligt – till exempel frisörer, skönhetssalonger, klädförsäljare, restauranger, bagerier, festlokaler och försäljare av blommor, porslin, smycken och olika presentartiklar.

Inspiratör
I år besöks mässan av Monika Ahlberg från Sverige som på sitt inspirerande och kunniga sätt talar om det mesta som hör till bröllop och kalas som mat, dukningar, inbjudningskort, vett och etikett och klädsel. Hon framträder både på lördag och söndag.
Monika Ahlberg är en av de mest framgångsrika kokboksförfattarna i Sverige, hon fick sitt stora genombrott med boken Rosendahls trädgårdscafé som blev en stilbildare för den nya generationen av kokböcker.
Hon var i tiden med och byggde upp det kända caféet på Djurgården i Stockholm och hon har sedan dess gett ut ett flertal kokböcker och även medverkat i tv-program, bland annat Monikas mat på TV4.

Njutare
Monika håller ofta inspirationskurser och har beskrivit sig själv som en njutare och en skapare som tänker både på smak, färg och form – maten, dukningen och alla kringbitar ska passa ihop och bilda en helhet.
– Missa inte Monika, hon är verkligen inspirerande, säger mässarrangörerna Kickan Sundblom, Eva Karlsson och Susann Christenbrunn.

Råd av jurist
Mässan bjuder också på en mode- och frisyrshow både på lördag och söndag.
Dessutom är Andelsbankens jurist Stefan Jakobsson på plats båda dagarna och berättar om bland annat testamenten, samboavtal och äktenskapsförord. På plats finns också Mariehamns församling med information om vigslar i kyrkan och häradsskrivare Sirja Boman som berättar om borgerlig vigsel.
Det blir också chokladprovning liksom sång- och musikframträdanden.
Mässan riktar sig givetvis till alla som planerar att ordna eller är bjudna på ett bröllop eller ett kalas men den passar lika bra för alla som vill njuta en stund av vackra och goda saker, hälsar arrangörsgruppen. (ka-f)