DELA

Marieparkbeslut kan komma i dag

Idag tar stadsstyrelsen upp Rockoffs sponsoravtal och Marieparks framtid.
Sponsoreringen gäller ett fem år långt avtal där Rockoff skulle arrangeras i centrum och få en tydligare profil som en stadsfestival.
Och äntligen kanske ett beslut tas om den omdiskuterade nöjesparken Mariepark. Förslaget är att Dennis Jansson tillsammans med Mariehamns stad nu ska gå in för att sälja området. Stadsstyrelsens ordförande Johan Ehn (FS) menar att förslaget är en bra grund för en fortsatt diskussion, men vill inte uttala sig desto mer innan dagens möte.


Bra läge
Styrelseledamot Donny Isaksson (Ob) är, enligt egen utsago, den i styrelsen som är mest skeptisk till försäljningen av området. Han tror inte att det är särskilt svårsålt i och med det fina läget som skulle kunna lämpa sig bra för till exempel ett bostadsområde. Att området är omgett av en stor hamn och ett reningsverk är inget han tycker att stör.
– Det är också därför Mariepark passar så bra som evenemangspark. Det är det perfekta stället eftersom det redan finns annat där som bullrar. Men trots det vill man ju ändå inte störa grannarna. Den som arrangerar evenemang på området måste självklart hålla sig till reglerna.


Diskuterat alternativ
Enligt Isaksson är en evenemangspark mycket viktig för en turistort som Åland.
– Var ska man annars ha en stor artist att spela och sjunga om det inte finns någon evenemangspark? Man vill ju ändå kunna ordna evenemang på Åland, säger han.
– Vi har diskuterat alternativ där exempelvis Badhusparken eller Miramarparken skulle kunna funka istället. Men där finns inte samma infrastruktur med till exempel scen och då skulle man vara tvungen att börja om. Detta betyder att det tar många år innan man kan ha evenemang som i Mariepark, fortsätter han.
Folke Sjölund (lib) vill inte heller uttala sig innan mötet.
– Utgångspunkten är dock alltid att stadens intresse kommer först, säger han
Inför dagens möte diskuteras Rockoff och Mariepark inom partierna.
– Sen får vi se om vi kommer överens i gruppen, men det tror jag att vi gör, säger Donny Isaksson.
Nyan sökte även socialdemokraterna utan resultat.

Madelen Holmström

madde.holmstrom@nyan.ax