DELA

Mariepark ska säljas, Rockoff får avtal

Mariepark ska bjudas ut till försäljning och Rockoff garanteras ett treårigt sponsoravtal av staden. Under torsdagens möte godkände stadsstyrelsen enhälligt de två förslagen som gäller Rockoffs framtid.

Nu står det klart att Rockoff garanteras kontinuitet på Torget. Stadsstyrelsen godkände enhälligt förslaget om ett flerårigt sponsoravtal med Dennis Jansson och Mariepark Ab. Dock blev det inte ett femårigt kontrakt som Jansson önskat, utan ett treårigt sådant.
– Jag är nöjd och speciellt glad är jag över att båda besluten var eniga, det visar att stadens partier nu kan enas om att gå vidare och samarbeta om en utveckling, säger Mariepark Ab:s Dennis Jansson.


Mariepark säljs
Det var också en enhällig stadsstyrelse godkände förslaget om att Mariepark ska bjudas ut till försäljning från och med den första augusti.

– I avtalet ingår att Dennis Jansson bjuder ut Mariepark genom sina bolag och att staden bjuder ut legorätten för parkområdet. Det är också sagt att området ska kunna användas till något annat än det används till idag, berättar stadsstyrelsen ordförande Johan Ehn (FS).
Läs mer om detta i måndagens Nya Åland.

Sara Othman