DELA

Många resenärer drabbade av snön

Flera ålänningar har på olika sätt drabbats av snöandet i Europa. Ännu i går var det oklart om alla skulle kunna nå sina mål eller hinna hem till Åland till jul. Många har fått vänta i timmar på olika flygplatser.
Nya Åland skrev i måndags om trafikminister Veronica Thörnroos som blev strandsatt i Stockholm då hon var på väg med familjen till Thailand. Enligt den senaste rapporten fick ministern och två av barnen en extra utflykt till Seoul i Sydkorea medan resten av familjen lyckades få plats på ett flyg direkt till resmålet.
På Heathrows flygplats i London trodde man i går att två tredjedelar av planen skulle kunna lyfta och landa. I Bryssel och i Frankfurt räknade man också med att få igång trafiken men aviserade både förseningar och inställda turer. I Paris har man utökat nattrafiken för att få ordning på kaoset.
Flygen till och från Helsingfors gick i går men vissa med ordentliga förseningar. På Arlanda var det störningar i flygtrafiken på Frankfurt och London. British Airways uppmanade sina resenärer att inte åka ut till flygplatsen utan att först ha haft kontakt med flygbolaget. (tt-s)