DELA

LekÅland får nya ägare

Mattias Hendersson och Jan-Erik Karlsson tar över Lekplaneten i Mariehamn och Filmhallen i Jomala efter nuvarande ägaren Pelle Eriksson.
De två nya ägarna jämför sitt nya projekt med att få förverkliga en dröm.
– Det känns otroligt spännande att ta över och ytterligare förädla den fina verksamhet som Pelle byggt upp, eftersom jag fortfarande har barnasinnet i behåll så känns det som en dröm att få ha leksaker, spel och nöjen som arbete, skriver Mattias Hendersson i ett pressmeddelande.
– Att vara egen företagare och butiksinnehavare har varit en dröm sedan liten, att det nu blir inom film och leksaksbranschen känns fantastiskt kul. Jag känner mig oerhört tacksam att ha fått chansen att bygga vidare på en väletablerad grund som denna, är Jan-Erik Karlssons kommentar till övertagandet av LekÅland.

Ung företagarduo
Hendersson och Karlsson kallar sig själva för ung företagarduo. Männen är goda vänner och arbetar båda på Paf som de nu lämnar för leksaksbranschen.
De tar över LekÅland, det vill säga butikerna Lekplaneten i Mariehamn och Filmhallen i Jomala, den 14 juni.
– Nuvarande ägaren och innehavaren Pelle Eriksson som drivit verksamheten sedan 1995 har nu bestämt sig för att koncentrera sig på sin verksamhet i Sverige som innefattar fyra leksaksbutiker och har därför tagit beslutet att sälja rörelsen på Åland, skriver Hendersson och Karlsson.

Nya idéer
I pressmeddelandet säger männen att de kommer att fortsätta med verksamheten i Erikssons anda med samma namn, service och utbud.fortsätta operera under samma företagsnamn, med samma goda service och utbud som tidigare. Men med sig har de också nya ideer och planer.
– Den första förändringen som kommer att märkas utåt är förlängda öppettider. Vi hälsar gamla och nya kunder välkomna och vi är tacksamma för all hjälp och support som vi fått och kommer att få av Pelle under överlåtelsetiden, skriver Mattias Hendersson och Jan-Erik Karlsson.

TITTE TÖRNROTH-SARKKINEN

titte.tornroth@nyan.ax