DELA

Kustkulturfestival på sjödagarna 2015

En seglingstävling med klassiska femmor och extra många hantverkare ska Ålands sjödagar bjuda på i sommar, och nästa år blir det en nordisk kustkulturfestival.
– Ålands sjödagar utvecklas och växer vilket syns såväl inom organisation som inom programmet, skriver nya projektledaren Maria Saine i ett pressmeddelande.
Johan Sjölund som huvudsakligen hållit i trådarna de senaste åren fortsätter som aktiv styrelseledamot men fokuserar på konceptutveckling, sponsorkontakt och Nordiskt kustkulturevenemang.
Det är dock först nästa år, 2015, som Ålands sjödagar står värd för Nordiskt kustkulturevenemang.
– Arbetet pågår just nu för fullt. För två veckor sedan deltog Ålands sjödagar på stormötet i Oslo och i sommar kommer Åland befinna sig i Oslo för att ta emot stafettpinnen inför arrangemanget år 2015. Kustkulturfestivalen arrangeras årligen, förra året var Karlskrona värd, berättar Maria Saine.
Förhoppningen är att evenemanget ska locka besökare från hela Nordens alla länder samt från större delen av Östersjöländerna.
– Åländska artister och hantverkare som är intresserade att delta på årets evenemang i Oslo kan kontakta Ålands sjödagar omgående, hälsar Maria Saine.


Bästa av Åland
Men första ska årets sjödagar klaras av och de arrangeras den 16-20 juli,.
– I år kommer vi satsa extra mycket på hantverkare och åländska produkter. Vi vill med andra ord få med många försäljare till marknaden som kan erbjuda besökarna det bästa av Åland. Om du är intresserad av att delta, kontakta oss, uppmanar Maria.
Den 17-19 juli arrangeras inom ramen för sjödagarna Nordiska mästerskapen i 5M (femmor) på Slemmern i samarbete med Mariehamns seglarförening. (ms)