DELA

Kreativa möten med energiska arrangemang

Meeting Event Åland heter ett nytt mötes- och evenemangsföretag i Johan Sjölunds regi.
I sommar vill han locka åländska och utländska företag till att ”slå sönder gamla bilar” och bege sig ut på åländsk ”Kongosafari”.
Johan Sjölund från Saltvik har i fem år drivit upplevelseföretaget och resebyrån WellComing ab. För att renodla sin verksamhet har han nyligen lanserat företaget Meeting Event Åland.
Meeting Event Åland ska koncentrera sig på möten, konferenser och företagsevenemang, medan WellComing ab snarare riktar sig till privatpersoner där man erbjuder exklusiva resepaket till Åland.
– Det har funnits ett behov av företag som fokuserar på möten, upplevelser och evenemang för organisationer, säger han.

Får utforska Åland
Meeting Event Åland erbjuder kreativa helhetslösningar både för åländska och utländska företag. Med andra ord ordnar de ett komplett arrangemang från registrering, resa och aktivitet, till boende och bordsplacering. Tanken med företaget är att utveckla Ålands mötesverksamhet och locka hit olika grupper.
Bland aktiviteterna finns ”Appetite for Destruction”, som går ut på att man slår sönder gamla bilar till rytmerna av hård musik. Det är en form av teambuilding som låter deltagarna ge utlopp för frustrationer och överskottsenergi, för att sedan avslutas med bad, jacuzzi och god mat.
Johan Sjölund erbjuder också företag att hålla ”vikingakonferenser”, det vill säga en konferens i vikingatida miljö med kläder, mat och aktiviteter i vikingatida stil. Dessutom finns ”Uppdrag skärgården” där man genom vandring, kajakpaddling, cykelturer och annat får utforska landskapet Åland.

Afrikatema
En annan aktivitet kallas ”Kongosafari”.
– Jag hörde en gång hur en grupp från riket sade till varandra att ”nu ska vi till Kongo” om Åland. Så jag tänkte att då skapar jag väl en ”Kongosafari”, säger Johan Sjölund med ett skratt.
Aktiviteten har ett genomgående Afrikatema, med lägereld och stugor.
– Safarin är i ”Robinson”-stil, berättar Sjölund.
Deltagarna får bland annat äta en afrikansk barbeque innan de återvänder till civilisationen.

Katrina Tapio (praktikant)