DELA

Karins loppisfluga blev lopptorget.ax

Nya Ålands mammalediga Karin Erlandsson har öppnat Ålands första lopptorg på nätet.
Med mottot ”kläder för folk med bröst” och unika plagg och accessoarer som grundplåt blir hennes brinnande loppisintresse nu business.
Att lopptorg är Karin Erlandssons stora intresse har knappast någon av Nya Ålands läsare missat. Hon har i flera artiklar i TV-tidningen visat upp sina fynd och också gett tips om hur man enkelt kan piffa upp vardagen med begagnade medel. Nu skall hon slå mynt av sitt intresse.
– Allting började en sömnlös natt. Jag tycker om såna för då har man tid att tänka, säger Karin.
– Just den här sömnlösa natten låg jag och tänkte på att jag borde intervjua någon som säljer begagnat på nätet. Sedan slog det mig plötsligt att det ju var något jag kunde börja med själv.
Strax före jul och bara två och en halv månad efter den sömnlösa natten hade Karin förverkligat sin idé.
Varorna, ja. Det är kläder och accessoarer från främst 50-, 60- och 70-talet. Karin är extra stolt över det stora klänningssortimentet och att det där också finns några plagg som passar gravida. http://www.lopptorget.ax har även herrkläder och då framför allt slipsar. En barnavdelning är på gång.
– Då Lopptorget köper in kläder prioriteras särskilt plagg i storlek 40 och uppåt. Butikens inofficiella slogan är ”kläder för folk med bröst”, står det på webbutikens hemsida.
– Inte många av oss kvinnor är sist och slutligen modellsmala, säger Karin.
Läs mer i papperstidningen!

Titte Törnroth-Sarkkinen