DELA

Hon ska coacha kvinnoföretagare

Företagsutvecklaren Jenny Collén Gustafsson är inbjuden av Ålands teknologicentrum inom ramen för ERUF-projektet Företagssteget för att jobba med en grupp kvinnoföretagare.
– Jag lyssnade på henne i Uppsala i höstas där hon föreläste under rubriken ”Kan man växa snabbare?” och hennes angreppssätt och erfarenhet tilltalade mig. Det här är något vi behöver mer av på Åland, tänkte jag och bjöd hit henne, säger Ester Miiros, projektledare för Företagssteget, i ett pressutskick.
Collén Gustafsson har tidigare arbetat som strategisk chef på Johan Staël von Holsteins företagsinkubator Iqube. När det gick i konkurs startade hon Aturn, ett affärscenter för kvinnliga entreprenörer. Hennes kunskaper och erfarenheter kan hjälpa projektet.
– Genom Företagsjuntan har vi nått många kvinnor som fått nya kontakter och fler att dela erfarenheter och funderingar med. Det här är nästa steg. Ett utvecklingsarbete i företaget består av så många delar: min ambition ”Hur stort kan det bli?”, mitt förhållande till risk, till tid, till pengar, säger Miiros.
Seminariet arrangeras den 6 mars på Pettas kafé i Geta. Intresserade ska vända sig till ÅTC. (mt)