DELA

Herrar hoppade för cancerhjälp

Tre tremannalag stod uppställda i ”Karakampen”, som ordnades i samband med Rosa och Blå bandet-hopptävlingarna vid Ålandstravet på lördagen. Som arrangörer stod Ömsen och Ålands Hästsportförening.

– Idén föddes redan i somras, vi ville ordna ett jippo för att få fler män att våga ställa upp i hopptävlingar, annars finns det nästan inga på Åland som gör det. Det passade bra nu i samband med Rosa och Blå bandet, säger Rebecka Eriksson från tävlingsledningen.
Rutinerade och nybörjare fördelas jämt mellan lagen, och alla lagkamrater delar på samma häst. Den sammanlagda tiden – plus strafftillägg för rivningar och andra fel – plussas ihop, och laget med snabbast tid vinner. Dessutom kan åskådarna hjälpa såväl sitt favoritlag som Cancerföreningen genom att skänka pengar för ett visst lags räkning.
Varje donerad euro innebär nämligen ett avdrag på 0,2 sekunder

Lyckat
Lennart Hilander
från Finström Pålsböle blev övertalad att anmäla sig en timme innan start.
– Det lär inte bli så vackert, men det är en rolig grej. Vi har flera egna hästar, men jag har inte ridit på flera år. Ändå fick jag höra att jag anses vara den rutinerade i mitt lag!
Det visar sig vara ett lyckat koncept, för hästen Vellu tar Hilander och hans lagkamrater Hubbe Lundberg och Anders Winkelmann till seger med den sammanlagda tiden 85.56. Med pengastödet kryper de ner till 77,56.
– Jag är lättad att jag är hel och att vi alla överlevde. Och roligt var det, kanske man borde börja rida igen, säger Hilander.
Sammanlagt samlade Karakampen in 188,50 euro.

Ylva Vikström

Läs mer i Nya Åland på måndag!