DELA

Havsvidden planerar utbyggnad

Det har varit en bra säsong för Hotell Havsvidden i Geta. Nu hoppas ägarna på att de inom kort skall kunna bygga ut anläggningen.
– Vi skulle vilja komma i gång under våren, under förutsättning att allt går bra och att vi får alla tillstånd som krävs, säger vd Mikael Kraft.
För två år sedan såldes Hotell Havsvidden till sex svenska familjer inom turist- och konferensbranschen. Sedan dess har de nya ägarna renoverat anläggningen och de har lyckats få lönsamhet i verksamheten, något som tidigare ägare inte klarat av.
Vad har gjort att ni har lyckats?
– Först och främst färdigställde vi det hela, något som de tidigare ägarna inte klarade av att göra just då. Dessutom tror jag att det är andra tider nu. Vi har också marknadsfört hotellet mer. Jag tror att mycket beror på att vi har renoverat anläggningen, den ligger på en högre nivå nu. Det är många faktorer som spelar in, säger Mikael Kraft.
Inför framtiden har ägarna nu planer på att bygga ut anläggningen.
– Vi har lite olika idéer om vad vi vill göra, allt i samråd med landskapsregeringen förstås. Inget är spikat än, och vi har inte fått några bygglov, men vi har idéer och planer.


Smakfullt
Kraft berättar att en av planerna är en utbyggnad av hamnen vid hotellet.
– Det finns ett önskemål om att förstärka hamnen, göra den till en riktig gästhamn. Dessutom skulle vi vilja bygga ut matsalen och antalet bäddar, och även göra fler lyxigare bäddar.
Ägarna vill även utveckla spatanken mer.
– Vi vill till exempel bygga utomhusjacuzzis.
Kraft poängterar att allt skall göras smakfullt och att det är viktigt att alla nya byggnationer smälter in i omgivningen.
– Vi vill ta till vara på det vackra som redan finns där ute, säger han.
Havsvidden vill också förstärka sin miljöprofil. Detta genom att installera havsvärme.
– Vi skulle vilja komma i gång med byggnationerna under våren, under förutsättning att allt går bra och att vi får alla tillstånd som krävs.


Öppet även vintertid
Helené Zetterström, driftansvarig vid Havsvidden är också hon nöjd med säsongen som gått.
– Juni var ungefär lika bra som förra året, och juli och augusti var riktigt bra. Nu i september rullar det också på, med paketresor och temahelger.
Ni stänger inte över vintern med andra ord?
– Nej vi kommer att fortsätta med temahelger under hösten. Nästa gång blir den 28-30 september, då har vi en så kallad ”Må bra helg”.
Zetterström berättar vidare att man satsar på julbord från mitten av november.
– Och sedan har vi vårt nyårspaket, liksom förra året, med middag, dans, fyrverkerier – hela paketet. Det var populärt förra året och vi har redan fått förfrågningar om det igen.
Zetterström pekar på några faktorer som bidragit till att årets säsong blivit lyckad.
– Renoveringen är klar och vi har haft alla rum tillgängliga, det hade vi inte förra året. Dessutom hade vi bara en svit förra året, i år har vi haft tre tillgängliga.

MALIN LUNDBERG