DELA

Hancocks gör Stockholms-pr

Makarna Michael och Eva-Jo Hancock har landat ett uppdrag där de förstärker Stockholms varumärke.
– För oss känns det här uppdraget extra relevant eftersom vi lär oss mycket matnyttigt som vi kan ta med oss hem till Åland, säger Eva-Jo Hancock.
Den Eckeröbaserade reklam- och kommunikationsbyrån Hancock Ab som drivs av makarna Michael och Eva-Jo Hancock har vunnit en stor upphandling i Sverige. Bolaget ska nu i fem år framöver arbeta med marknadsföringen av huvudstaden Stockholm.
Uppdragsgivaren heter Stockholm Business Region, som tillsammans med dotterbolagen Stockholm Visitors Board och Stockholm Business Region Development har till uppgift att utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Företaget är ett helägt kommunalt bolag i Stockholms stad.
Målsättningen är att göra Stockholm till norra Europas ledande tillväxtregion. Hancock Ab har som uppgift att förse turistorganisationer och näringsliv med bland annat broschyrer, statistik och annonser.
– Uppdraget är en förlängning av ett tidigare kontrakt. Nu har vi fått förnyat förtroende i minst tre år till, vilket förstås är hedrande, säger vd Michael Hancock, i ett pressutskick.

Erfarenhet hemåt
Makarna producerar också besöksguiden What’s On som är Stockholms officiella turist- och evenemangsguide och som har 500 distributionsplatser i Stockholmsregionen. Den trycks i en upplaga av 865.000 exemplar.
– Stockholm jobbar numera samlat med PR för både business och turism, med en gemensam profil och kommunikation med en gemensamma slogan: ”Stockholm – the Capital of Scandinavia” som har fått mycket uppmärksamhet, säger Eva-Jo Hancock, kreativt ansvarig.
Hon tillägger:
– För oss känns det här uppdraget extra relevant eftersom vi lär oss mycket matnyttigt som vi kan ta med oss hem till Åland. Även här hemma har ju frågan om ett regionalt varumärke och hur det ska marknadsföras blivit brännande.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax