DELA

Han kan bli Bästa manliga modebloggare

Lucas Gustavsson, 17, tycker att det är ett mysterium att han blivit nominerad till bästa manliga modebloggare av Veckorevyn.
– Men jag älskar kläder och går kanske in på Zic zac lite väl ofta, säger han.
Enligt tidningen Veckorevyn finns det fyra killar som regerar bland de manliga modebloggarna. Ålänningen Lucas Gustavsson är en av dem som ska göra upp om titeln och för tillfället ligger han på en stadig andraplats i omröstningen på tidningens hemsida.
Själv har han ingen aning om hur han blivit nominerad.
– Det är ett mysterium, men kanske de vill lyfta fram en nybörjare? säger Lucas. Men det känns förstås skitroligt.
Manliga modebloggare är sällsynta, i Sverige finns bara ett fåtal och på Åland får man väl anta att Lucas är den enda. Han har bloggat i två år och började mest för att alla andra gjorde det.
– Men jag är väldigt klädintresserad så jag tänkte att jag kunde skriva om det också, säger han.

Även för tjejer
Lucas blogg heter Modegrabben och han tipsar både om kläder han köpt på Åland och i Sverige. Främst skriver han om manligt mode men slänger även in några tips för tjejer ibland.
Och Lucas har koll på vad som gäller. Han tillbringar mycket tid i klädbutiker och läser även andras modebloggar. Till favoritmärkena hör Top Man och Acne.
– Jag åker till Stockholm för att shoppa i genomsnitt en gång i månaden. Och till Zic zac går jag nog lite väl ofta, säger han.
Det går bra för Lucas blogg på flera sätt. Han har nyligen startat ett samarbete med klädföretaget T-shirt store. Han publicerar bilder på deras kläder på sin blogg och i gengäld skickar de kläder till honom.
– Det vore inte helt fel att bli en ”kändisbloggare, säger Lucas.
Lucas klädintresse började redan i åttan och sedan dess har han haft många olika stilar. Han följer ofta med sina kompisar när de shoppar, men något klädråd skulle han inte säga att han är.
– Jag vågar nog inte säga åt dem hur de ska klä sig, säger han.
Lucas konkurrenter i omröstningen är Anderas Wijk, Daniels modeblogg och Stilrobin.

Klicka här för att rösta på modebloggarna.

TANJA LÖNNQVIST