DELA

Grovt rattfylleri i helgen

Under påskhelgen hade polisen blåskontroller i Finström, Mariehamn, Föglö och på Kumlinge. En förare som stoppades är misstäkt för grovt rattfylleri.
273 personer blåste totalt, vilket resulterade i ett rattfylleri på 0,7 promille och ett grovt rattfylleri där föraren blåste 1,32 promille. Detta skedde i Godby natten till fredagen respektive Svinö på torsdagmorgonen.

Körde av vägen
En personbilsförare körde av vägen vid Västerkalmare under måndag förmiddag.
Personen lyckades ta sig upp själv och fortsatte färden. Ingen person skadades.

Körde för fort
Trafiksäkerheten äventyrades grovt två gånger under helgen. Vid kl 17.40 på skärtorsdagen körde någon 139 kilometer i timmen på Hammarlandsvägen där man högst får köra 70.
Under natten till måndagen körde någon 61 kilometer i timmen på Nygatan i Mariehamn där högsta tillåtna hastighet är 30.
Under onsdagen gick det för fort i Jomala Möckelby då en förare körde 94 kilometer i timmen på 70-väg. Också på Möckelövägen överskreds den högsta tillåtna hastigheten, då en förare körde 75 kilometer i timmen på 50-väg.

Körde obesiktat
Under onsdagen förmiddag körde någon med obesiktat fordon på Ålandsvägen i Mariehamn. Någon annan som också glömt besiktningen framförde sitt fordon i Jomala Dalkarby senare på kvällen.
Ytterligare en trafikförseelse skedde på Österleden i Mariehamn vid 23-tiden samma dag. En förare hade glömt att ta med körkortet och körde utan registreringsskylt framtill. (lf)