DELA

Grov misshandel filmades

Misshandeln ombord på en Viking-färjan dokumenterades på film. Gärningsmännen är identifierade och har erkänt men de går ändå fria.
Svensken Christer Skoog misshandlades svårt på Viking Lines m/s Cinderella i fjol höstas berättar Hufvudstadsbladet.
Skoog var på Ålandskryssning med sina arbetskamrater och avslutade kvällen med att slå följe till hytten med en irländsk musiker som uppträtt på båten. Så småningom kommer en till musiker till hytten och av någon anledning inleds ett bråk som urartar i ett slagsmål i hyttgången.
Slagsmålet finns dokumenterat i fartygets övervakningssystem. På övervakningsfilmen ser man dessutom hur två vaktmän anländer till platsen, ser Skoog, men låter honom ligga kvar på mage och går till en annan hytt. De återvänder tio minuter senare och kontrollerar pulsen på Skoog och märker att han är i dåligt skick. Då förs han till sjukhytten där han får hjälp.
I det skedet förstår man att Skoog misshandlats och man förhör musikerna, säger Viking Lines tekniske direktör Tony Öhman till Hbl.
– Männen överlämnades till den åländska polisen genast när vi nådde hamn. Vi gav också kopiorna på filmerna där hela misshandeln finns dokumenterad, säger han vidare.
Läs mer i papperstidningen!

Nina Smeds