DELA

Fyra företag sponsrar Rockoff

Rockoff-arrangören Dennis Jansson har nu tryggat ekonomin för årets och nästa års festival.
Tre stora åländska företag har skrivit på sponsorkontrakt och ytterligare en huvudsponsor blir klar inom kort.
Dennis Jansson har nästan fått ihop de 100.000 euro som han sa sig behöva för att kunna genomföra årets konsert. Staden har beslutat att skjuta till 60.000 euro per festival i två år. Nu är det också klart att Ålandsbanken, Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag och Alandia-Bolagen blir huvudsponsorer under årets och nästa års festival.
– Utöver Mariehamns stad har festivalen fyra huvudsponsorer. Den fjärde kan jag inte avslöja än eftersom kontrakten inte är undertecknade, säger Dennis Jansson.
Han är givetvis glad över att de tre företagen i en gemensam satsning valt att sponsra Rockoff.
– Det ger stabilitet för de kommande två festivalerna. Vi kommer att få en kanonfestival i år.
Vad får sponsorerna i utbyte?
– De får synlighet. Det kommer att hända en massa saker under festivalen, men jag kan inte avslöja vad företagen ska göra.

Erbjuder paket
Förutom huvudsponsorerna har Rockoff nio mindre sponsorer. Tillsammans med staden är sponsorerna enormt viktiga för Dennis Jansson.
– En väsentlig del av hela festivalen är sponsorintäkterna. De betalar en stor del av artistbokningarna och marknadsföringen.
I ett pressmedelande skriver de tre åländska företagen att de under Rockoff på olika sätt kommer synas med den gemensamma satsningen Generation Å – ett servicepaket för ungdomar i åldern 18-25 år. Paketet består av produkter och tjänster från företagen.
Ålandsbankens marknadschef Tiina Björklund säger i meddelandet att företaget vill ”vara med och skapa en möjlighet för åländska ungdomar att få uppleva en festivalsommar, utan att behöva åka utomlands. Dessutom är festivalen bra för turistnäringen på Åland.”

ANDERS SIMS

anders.sims@nyan.ax