DELA

Fräck tjuv stal Stinas änglatrumpet

Någon som uppenbarligen själv saknar gröna fingrar stal under natten till måndagen Stina Ekvalls prunkande änglatrumpet som prydde trapphuset i ett av husen på Skrakvägen – trots låst ytterdörr.
Porten till trapphuset stänger varje kväll klockan 21.00 och krukväxterna stod snällt på sin plats när hon kom hem vid 23-tiden på söndag kväll.
– Men i morse (läs: måndag) när jag kom ut var den största av mina tre änglatrumpeter försvunnen. Det är så otroligt fräckt gjort! säger Stina Ekvall som är mycket upprörd över stölden.
– Och hur nån kan ha stulit den trots att porten är låst, det begriper jag inte.
Att det skulle vara någon som bor i huset tror hon inte.
– Nej, de är så snälla alla som bor här, det vill jag inte tro.


Stor och ståtlig
För att pigga upp den trista, opersonliga trappuppgången hade hon ställt ut tre stycken änglatrumpeter och den som försvann var enligt Stina Ekvall den största och vackraste i blomtrion.
– Den var över två meter hög så det är ju inget man bara tar under armen och traskar iväg med.
– Den hade 10-12 utslagna blommor och en änglatrumpet blommar vanligen tidigt på hösten, så hela kvarteret har varit här och beundrat den. Den var så vacker.
Om händelsen kommer att polisanmälas vet hon inte.
– Det är väl inte lönt? De har väl viktigare saker att syssla med. Men den var ju väldigt fin förstås. Och min egendom – som blev stulen. Jag vill i alla fall väldigt gärna ha tillbaks den.

LINA ANTMAN