DELA

Första spadtaget i marken för nya S-market

I måndags satte markarbetena i gång inför nya S-market i Godby centrum. Hur tidsplanen ser ut för bygget är ännu inte klart.
Tillstånd för de arbeten som nu påbörjats beviljades i samband med att ägaren, fastighetsbolaget Atum, fick byggnadslov. Det som nu sker på platsen är att grunden för byggnaden görs i ordning, dessutom drar man ledningar och flyttar på kommunal teknik som ligger i vägen för den blivande stormarknaden.
Hur lång tid arbetet kommer att ta och när bygget av själva huset kan börja vet inte Atums vd Anette Sjölund.
– Jag har inte tidsplanen klar för mig just nu, det är så många moment som måste klaras av. Alla konstruktionsritningar ska bli klara också och sen blir det mer bygge vad det lider, säger hon.


Ritning finns
En ritning över hur byggnaden ska se ut invändigt finns, men bara för internt bruk. Eftersom processen med projektering fortfarande pågår är det svårt att i dag säga något säkert om hur allt kommer att se ut när det är klart, enligt Anette Sjölund.
Vilka hyresgäster som bolaget förhandlar med vill hon inte gå in på, men säger att det finns flera intressenter från olika branscher. De ”gamla” hyresgästerna har fått ett förslag på nytt hyresavtal, som ingen än har tackat nej till enligt Anette Sjölund.
Hur mycket högre blir hyran?
– Det har jag inte räknat på, det beror på hur många kvadratmeter de vill ha.
Läs mer i papperstidningen!

Mårten Arvidsson