DELA

Finncomm redo flyga Mariehamn Helsingfors

Som Nya Åland berättat tidigare är finländska flygbolaget Finncomm Airlines intresserade av rutten Mariehamn-Helsingfors.
Nu meddelar man att deras beräkningar visat att rutten är ekonomiskt lönsam, utan stöd.
Såhär skriver bolaget i ett pressmeddelande som skickats ut idag:
”Det privatägda finska flygbolaget Finncomm Airlines är redo att börja trafikera mellan Mariehamn och Helsingfors inom snar framtid, i praktiken omedelbart.
Företaget har varit intresserad av rutten sedan länge och tror på ruttens möjligheter. ”Enligt våra beräkningar är det möjligt att operera rutten ekonomiskt lönsamt, utan offentliga stöd . Vi är redo att engagera oss i det om ett tillfälle dyker upp”, säger Finncomms vd Juhani Pakari.
Finncomm trafikerar med 48- och 68-sitsiga, moderna ATR-turbopropflygplan.
“Vår moderna flotta passar bra på den här rutten. ATR-turbopropflygplan är energieffektiva och det i samband med vår väl fungerande organisation, så är det möjligt att hålla biljettpriserna på en nivå som passar konsumenter. Dessutom är resekomforten på ATR i samma klass som jetplan”, säger Pakari.


Med Finnair
Pressmeddelandet fortsätter: ”Finncomm är med i alla de största internationella försäljningssystemen och även i deras samarbetspartner Finnairs försäljningskanaler. I och med detta syns Finncomms destinationer i alla resebyråer runt om i världen. Detta innebär ett brett urval av destinationer i hela världen från Finncomms destinationer. Detta skulle innebära många nya möjligheter för turismen och näringslivet på Åland.
Finncomm har över 20 flygrutter i Finland och Europa. Företaget har 12 ATR-turbopropflygplan och två Embraer 170-jetplan i sin flotta. Flottans medelålder är cirka tre år.”