DELA

Färgglatt familjeläger på Lappo

Antalet barnfamiljer med hbt-föräldrar ökar stadigt på Åland. Nu ordnar Regnbågsfyren en familjehelg på Brändö Lappo och på programmet står allt från cykling till författarbesök.
Åländska hbt-föreningen Regnbågsfyren ordnar 11-13 september det första familjelägret i föreningens historia. Det är också ett sätt att fira att den nya lagen om närståendeadoption träder i kraft i morgon, tisdag. Regnbågsfyren vill därför skapa möten och diskussion kring frågor som berör regnbågsfamiljens vardag.
– Inte minst för barnen är det värdefullt att få träffa andra regnbågsbarn och deras familjer, säger Regnbågsfyrens ordförande Maria Antman.
Stöd för regnbågsfamiljer är en viktig del av Regnbågsfyrens arbete med hbt-frågor i det åländska samhället. Under kommande verksamhetsår kommer de att göra en speciell satsning för synliggörande av regnbågsfamiljer och frågor som berör deras situation i tillvaron. Bland annat vill man satsa på att utvidga den väletablerade skolinformationsverksamheten till dagis- och lågstadienivå, eftersom flera hbt-familjer på Åland har barn i dagis- och skolåldern.
Detta skulle ske genom skolbesök och genom att dela ut litteratur, till exempel barnböcker som berättar om aktuella teman.
Lägret pågår från lunchtid på fredag till söndag eftermiddag. Under helgen kommer det finnas möjlighet till gemensamma måltider, cykling, rodd, kubb, utelek, utflykter, museibesök och eventuellt en författarträff med barnboksförfattaren Åsa Lind.
Programmet anpassas enligt barnen, så alla är välkomna oavsett ålder. Du kan anmäla din familj senast på fredag.

TANJA LÖNNQVIST

tanja.lonnqvist@nyan.ax