DELA

Erik Mattsson säger upp personal

Firma Erik Mattsson söker ny vd efter Håkan Lundberg, som lämnar sin tjänst, och säger upp personal.
Ett pressmeddelande skickades ut i dag.

Så här lyder pressmeddelandet:

Det sker förändringar inom Godbyföretaget F:ma Erik Mattsson Ab. Man avser inleda samarbetsförhandlingar med personalen för att minska på kostnaderna. Samtidigt inleder bolaget en rekryteringsprocess för att utse ny Vd, efter nuvarande Vd Håkan Lundberg som planerar lämna sin tjänst under år 2010.
– Som det ser ut nu riskerar maximalt 8 personer av totalt 68 anställda att sägas upp från sina tjänster inom företaget, säger Håkan Lundberg. Vi överväger en intern omorganisation men även i övrigt en förändring av vår personalstruktur för att förbättra bolagets konkurrenskraft. Tyvärr ser vi inte framför oss någon snabb återhämtning av den allmänna ekonomin och då måste vi anpassa oss härefter.
– Förhoppningsvis kan samarbetsförhandlingarna med personalen slutföras inom januari månad, menar Håkan Lundberg.
Dessutom inleder bolaget nu en rekryteringsprocess för att kunna utse en ny verkställande direktör, som kan fortsätta det förändringsarbete Håkan Lundberg påbörjat.
– Det är viktigt att vara ute i god tid så att den nye Vd:n får tillfälle att arbeta sida vid sida med nuvarande Vd under en övergångsperiod, säger Dan Karlsson, styrelseordförande för bolaget. Om allt går bra bör en ny Vd kunna tillträda i anslutning till bolagets ordinarie bolagsstämma under år 2010.