DELA

En person har medgett inbrotten

Den man i 35-årsåldern som greps på bar gärning i samband med ett pågående inbrott under natten till fredag har nu medgett att han även står bakom de fem inbrott som inträffade i centrum under natten till torsdag.
En annan person greps på lördagen som misstänkt för medhjälp till stöld alternativt häleri.
Under natten till fredag fick polisen ett samtal om att det pågick ett misstänkt inbrott i en restaurang i centrala Mariehamn. Inne i lokalen fanns en person som flydde till fots när polisen kom dit. Efter några hundra meter hann polisen ifatt personen som kunde gripas.
Under helgen arbetade polisen vidare med utredningen. Man höll förhör med den gripna mannen samt ett flertal andra personer. Ett antal husrannsakningar utfördes också och på lördagen greps ytterligare en person misstänkt för medhjälp till stöld alternativt häleri.
Mannen är misstänkt för sammanlagt åtta inbrott. Det rör det sig om restauranginbrottet natten till fredag, de fem inbrotten natten till torsdag samt två inbrott på mannens före detta arbetsplats.
Efter att den huvudmisstänkte medgett gärningarna försattes både han och den eventuella medgärningsmannen på fri fot på söndagen. För den huvudmisstänkte väntar enligt polisen troligtvis åtalsprövning, men medgärningsmannens delaktighet i brotten kan ännu inte fastställas och utredningen fortsätter.

Minna Wallén/Malin Lundberg