DELA

Elakt rykte stämmer inte

Ryktet om att lagtingsledamoten Olof Erland blev misshandlad på Arkipelag efter landskapsregeringens julfest i fredags stämmer inte.
Han var inte ens med på festen, utan hemma i Finström Bartsgårda hela kvällen.
Nya Åland har fått flera tips om att Olof Erland fick ta emot ett eller flera slag i ett bråk på Arkipelag efter landskapsregeringens julfest på Baltichallen.
Enligt ryktet skall bråket ha haft med landskapets avbytarservice att göra. Den som skulle ha misshandlat Erland hade i så fall varit upprörd för att landskapets senaste sparbudget drabbat avbytarverksamheten hårt.
Men inget av det ovanstående stämmer. Det konstaterar både Olof Erland och hans fru, lantrådet Viveka Eriksson.
Viveka Eriksson var sjuk på fredagen och stannade hemma i Finström Bartsgårda i stället för att delta i julfesten. Det gjorde också Olof Erland. Om han hade deltagit i landskapsregeringens fest skulle han ha varit med som hennes sällskap.
– Någon på landskapsregeringen hade hört att jag hade varit inblandad i slagsmål på fredagskvällen, och att det skulle ha haft något med avbytarverksamheten att göra, säger Olof Erland.
Kanske beror ryktet på ett missförstånd.
– Jag hoppas i alla fall att det inte rör sig om medveten ryktesspridning.
Viveka Eriksson säger att hon fick sig ett gott skratt när hon hörde ryktet första gången.
– Han gick och lade sig före mig på fredagskvällen och låg hemma i sängen, hel och ren, när jag vaknade på lördagen. När jag fick höra ryktet frågade jag honom varför han smög ut efter att jag somnat, for till Arken och blev misshandlad.
Läs mer i papperstidningen!

Patrik Dahlblom