DELA

Doris blev Fanny-stipendiat

Varje år delas Fanny Sundström-stipendiet ut på Åland. Denna gång fick Finströms marthaföreningar utse en kandidat för stipendiet. Valet för år 2009 föll på Doris Sundström från Tjudö.
I söndags hyllades Doris Sundström i samband med gudstjänsten i Finströms kyrka. Doris Sundström belönades för sitt engagemang i familjen, som nu består av sex barn, femton barnbarn och tre barnbarnsbarn. Sundström har även engagerat sig i andras välmående genom att öppna sitt hem för dem som behövt. Hon har även haft en stor roll som den enda lekistanten på Folkhälsans lekis i norra Finström under de 12 år det var öppet.
Fanny Sundströms fond förvaltas av Ålands marthadistrikt och härstammar från de pengar som Ålands marthor gemensamt samlade in till Fannys 60-årsdag i mitten av 40-talet. Stipendiesumman överräcktes av Ålands marthadistrikts ordförande Ragni Eriksson. Mellersta Finströms marthaförenings ordförande Ann-Britt Verho närvarade och diplomet överräcktes av kyrkoherden Jon Lindeman.
På diplomet fanns en förkortad version av nomineringen: Förträfflig bullbakerska som ständigt ställer upp för alla i omgivningen. I hennes hem och hjärta finns alltid plats. Trots många sömnlösa nätter i livet är hennes motto ”Det är aldrig så mörkt att det inte ljusnar”. (ns)