DELA

Café S:t Göran – en del av Vägkyrkan

Mariehamns församlings sommarcafé, Café St Göran, har öppnat för säsongen. Sju veckor framåt håller caféet öppet i församlingshemmet på vardagarna.
Syftet är att bredda utbudet för Vägkyrkan som S:t Görans kyrka är en del av och samtidigt få in pengar till församlingens diakoniarbete. Diakoniarbetarna håller i trådarna med hjälp av frivilliga, ungdomar som gått storasyskonutbildning samt församlingens husmödrar.
– Vi är mycket tacksamma för det extra tillskott i kassan som caféet ger, säger diakonissa Lisbet Nordlund. De budgeterade medlen för diakonihjälp räcker inte till.
Årets tema för Vägkyrkan är Änglar. I församlingshemmet finns en del änglar utställda. Extra glada är arrangörerna över Irma Kangashakas målade porslinsföremål. Bland föremålen finns helgonbilder, serviser och flera änglar av vilka några är till salu.
Vägkyrkan arrangerades första gången i Finland år 1991. Idén kom från Tyskland. I år är det rekordmånga kyrkor som är med i projektet, 284 kyrkor, varav 11 finns i Borgå stift, skriver församlingens informatör Tinca Björke. (ka-f)