DELA

Brändöbo svårt skadad i krock utanför Åbo

En Brändöbo skadades allvarligt i en krock med en långtradare och flera andra bilar i St Karins nära Åbo sent på måndagseftermiddagen.
Mannen vårdas i respirator på Åbo universitets centralsjukhus.
Olyckan inträffade klockan 16.30 på omfartsvägen vid ett köpcentrum.
Brändöbon, en man i 60-årsåldern, åkte enligt polisen i St Karins som passagerare i den bil med släp som kördes av hans drygt 30-årige son.
Efter att polisen utredde olycksorsaken i går har man kommit fram till att fyra bilar – tre personbilar och en långtradare – var inblandade i olyckan, berättar Ulla-Maija Koskimies på polisinrättningen i St Karins.


Blev påkörd
Först krockade uppenbarligen den åländska bilen, som kom från Resohållet, med en annan personbil. När bilarna sedan stod tvärsöver vägen kom en långtradare med släp och körde på den åländska bilen som skuffades över mittlinjen över på motsatta körfältet där den kolliderade med ytterligare en personbil.
– Fortfarande råder en viss osäkerhet om det håll som den åländska bilen kom från. Utredningen fortsätter, säger Ulla-Maija Koskimies.
Männen i den åländska bilen fördes omedelbart till Åbo universitets centralsjukhus för vård. Den äldre mannens skador betecknas som livshotande och han vårdas i respirator. Den yngre mannen ådrog sig benbrott.
Förarna i de andra personbilarna skadades lindrigt. Långtradarchauffören klarade sig utan skador.

Annika Orre