DELA

Bokslutsmacka med genever, öl och cider

Den 15 juni i fjol bjöd stadsfullmäktigeledamöterna sig själva på ”bokslutsmacka” – så står det i specifikationen – på Ångbåtsbryggans äventyrsgolf.
Notan gick på 831 euro. Drygt hälften, 459 euro, blev kostnaden för mackorna medan man köpte Aalborg akvavit, Old Genever, öl och cider för resten.
Bland annat det hittar man bland stadsfullmäktiges och stadsstyrelsens fakturor för, som det kallas, förplägnadstjänster för fjolåret. Totalt uppgår summan till cirka 20.000 euro för olika tillställningar som fullmäktige och styrelse ordnat under 2010. I så gott som alla fakturor ingår alkohol i mindre eller större mängd.
Här följer ett axplock ur fakturahögen:

Ryska journalister
På ÅSS har många måltider inklusive dryck intagits, till exempel när ryska rese- och kulturjournalister besökte Mariehamn tillsammans med representanter för utrikesministeriet i Finland den 12 juni då man åt för 270 euro och drack för 143 euro.
I samma veva bjöds 17 personer på vänortsbesök från Lomonosov på trerättersmiddag i GE-villan en torsdag för 2.150 euro. I middagen ingick 17 flaskor vin, två flaskor mellanöl och 17 och en halv konjak.
Ungefär samtidigt, en måndag, bjöds ett sällskap på supé på ÅSS för 1.518 euro – 966 euro för mat och 545 euro för alkohol, bland annat Remy Martin, Ålvados, Cointreau och Bailey´s.
Läs mer i papperstidningen!

Annika Orre