DELA

Blodigt gängbråk på Eckerölinjen Norrtäljepolisen söker vittnen

En person skadades mycket allvarligt i samband med ett gängbråk ombord på ms Eckerö den 9 april. Nu vill Norrtäljepolisen komma i kontakt med vittnen till misshandeln.
Bråket började ombord vid 19-tiden, finländsk tid, när färjan var på väg från Eckerö mot Grisslehamn.
– Det var 10-15 personer som mer eller mindre alla slogs med varandra och i samband med detta blev en person allvarligt skadad i handen. En åder i handen/armen skars av och det pumpade ut blod. Det var bara tack vare ett rådigt ingripande av ett vittne som den skadade överlevde, säger kriminalinspektör Lars Staf.
Har ni någon misstänkt?
– Vi vet ungefär vilka som är inblandade och har hört dem och vittnen och har någon som är utpekad. När det handlar om bråk mellan olika grupper så kan det dock hända att vissa färgas i sitt vittnesmål, därför är det nu väldigt viktigt att få klarhet i vad som egentligen hände med hjälp av oberoede vittnen.


Åländsk man
Polisen i Norrtälje vill därför nu komma i kontakt med ålänningar som kan ha sett bråket och händelserna kring det hela. Speciellt söker man en åländsk man som troligen har sett när skärskadan uppstod.
– När vi hört barpersonalen ombord har de berättat att en normalbyggd, åländsk man i 55-års åldern sagt till dem att han sett vad som hände. Vi vill speciellt ha kontakt med denna man, men alla vittnesmål är välkomna för vi vill verkligen få reda på vem det var som orsakade den allvarliga skadan.
Hur vanligt är det att stora bråk med allvarliga skador sker ombord på Eckerölinjen?
– Det är riktigt ovanligt, säger Lars Staf.
Kriminalinspektör Staf nås via Norrtäljepolisen på vardagarna, telefonnummer 81 – 10 56313 35.

Anna Björkroos

anna.bjorkroos@nyan.ax