DELA

Biljettsläpp till Lundell på tisdag

Förköpet till Ulf Lundells spelning på Alandica inleds på tisdag morgon – och biljetterna kan ta slut fort.

Lundell är möjligen den största artisten som hittills bokats till Alandica.
Hans turné ”En öppen vinter” inleds i Luleå den 18 februari och avslutas i Göteborg den 12 april. På Alandica spelar han den 30 mars.
Biljetter till samtliga konserter släpps på tisdag. På Alandica kostar de 49 euro oberoende av var man sitter. Försäljningen inleds på Alandica och i Arkipelags reception klockan 9 på morgonen. Då kan man också köpa biljetter på Alandicas sajt, www.alandica.ax.


I Sverige sköts Lundells biljettförsäljning av Ticnet och där inleds försäljningen till de flesta spelningarna också klockan 9 på morgonen – lokal tid, alltså en timme senare än på Åland. Det betyder att Alandica är först ut med biljetter till Lundells turné, och rikssvenska fans som vill gå på så många spelningar som möjligt kan då börja med biljettköp till Alandicaspelningen.
Det finns inga begränsningar för hur många biljetter en enskild person får köpa.
I Sverige har intresset för stora artisters konserter lett till en marknad för företag som köper upp eftertraktade biljetter när de släpps, och sedan säljer dem vidare med rejäl vinstmarginal. Ett sådant bolag, Biljett Nu, erbjöd på måndagen biljetter till Lundells turnéspelning på Cirkus i Stockholm för 895 kronor. De biljetterna släpps alltså officiellt i morgon.


Ett tips till Lundellfans som skall gå på konserten: den som vill ha en traditionell konsertbiljett som man kan spara som minne kan köpa en sådan på Alandica. Den som köper biljetten i Arkipelags reception får den som en pappersutskrift i A4-format. Men den kan bytas ut mot en traditionell biljett på Alandica.

Förköpet har inletts till Tomas Ledins Alandicaspelning den 10 februari, och till Siw Malmqvists, Lill-Babs och Ann-Louise Hanssons gemensamma konsert.den 26 mars. Många av de bästa parkettplatserna är bokade med det finns gott om biljetter kvar till båda konserter.

Patrik Dahlblom

patrik.dahlblom@nyan.ax