DELA

Arken Garden nytt inslag i sommarstaden

Arken Garden, kallar Anders Wiklöf den utbyggda och förnyade uteterrassen vid Hotell Arkipelag.
– Det är roligt att bygga något, säger han och avslöjar att terrassbygget varit hans personliga skötebarn.
Hos Wiklöf Holding behöver inte färden från beslut till handling ta särskilt länge och Anders Wiklöf är inte den som drar avgöranden i långbänk i onödan. I samband med att koncernen informerade om sitt bokslut i torsdags kunde han också visa att terrassbygget gick mot sin fullbordan och skulle öppna inom kort.
Något litet tillskott är det inte fråga om. Den nya terrassen mot Östra utfarten, som man kan nå från Casinobaren i Arkipelags bottenvåning eller från området med utebassängen, ger rum för ett stort antal gäster i bekväma sittgrupper. Här finns bar och eget kök och vid behov spänns tak över hela anläggningen.

Roligt att bygga
– Det är roligt att bygga och skapa någonting nytt och jag har ju inget byggprojekt på gång på Andersudde nu i sommar så därför har jag engagerat mig i det här, säger Anders Wiklöf.
Han erkänner att terrassbygget blivit något av ett skötebarn och att han varit på byggplatsen både på dagtid och kvällar.
– Jag gör det här för att det är kul och jag är ju intresserad av att inreda, säger han och pekar på några stora blomkrukor i modern design.
– Jag ville ha något som är lite modernare och passar in här, något annat än än de vanliga terrakottakrukorna.
Bekväma sittgrupper utlovar han också.
– Lite som ett vardagsrum.
Förnyade sitt- och blomsterarrangemang blir det också kring den intilliggande simbassängen och här görs allt i moduler som lätt kan lyftas bort när området skall göras i ordning och täckas med sand inför Paf-open.
– Då lyfter vi bara bort lådorna, säger Wiklöf.

Aktivering är bra
Både han och Nils Lampi menar att de nu skapat den bästa uteserveringen i Mariehamn.
– Åtminstone är det ett nytt inslag i Sommarmariehamn, konstaterar Lampi.
Men de ser inte bara till de egna satsningarna utan menar att allt som aktiverar området, och Mariehamn överhuvudtaget, har positiva effekter för alla. Lampi pekar på den närbelägna äventyrsgolfen som ett exempel.
– Både näringslivet och staden måste våga satsa, säger han.
– Och landskapet, tillägger Wiklöf.

Jan Kronholm

jan.kronholm@nyan.ax