DELA

Är du redo för lagtinget?

Hallå där John Hilander (OB) från Eckerö som får hoppa in som lagtingsledamot 1 november–30 januari, om Danne Sundman beviljas pappaledigt.
Är du redo för lagtinget?
– Det är rätt svårt som hobbypolitiker att följa med i lagtingsarbetet men jag har ju några månader tid än. Som medlem i OB-styrelsen har jag dock arbetat med lagtingsfrågor, så det är inte helt nytt för mig.
Blir det många besök på lagtingsläktaren nu?
– Jag kommer att förbereda mig genom att prata med Danne och följa med sessionerna mer noggrannt. Något besök på läktaren blir det säkert, men jag måste ju sköta mitt ordinarie jobb samtidigt.
Du är brandman och ambulansförare vid Mariehamns räddningsverk. Vad sade de på jobbet om att du skulle ta ledigt för lagting?
– Jag blev kontaktad av Danne i början av sommaren i den här frågan och då tog jag upp det på jobbet. Och jag har fått klartecken därifrån att det nog ska lösa sig.
Hur känns det att hoppa in mitt i budgetarbetet?
– Jag har ju vana från kommunala budgetmanglingar, men det ska bli jätteintressant att få vara med och få tänka allt i ett större perspektiv.
Har du någon hjärtefråga som du skulle ta chansen att driva i lagtinget?
– Visst har jag hjärtefrågor, men jag kommer inte att ”ställa till något hallå” i lagtinget utan ta chansen att suga i mig så mycket erfarenhet som möjligt.
Är drömmen att bli invald i lagtinget?
– Jag har ju ställt upp i val och tanken har väl varit att komma dit i framtiden.

ANNA BJÖRKROOS

anna.bjorkroos@nyan.ax