DELA

Ålänning kör svenska skidlandslaget

Hallå där Sverker Sirén, som ska köra Sveriges skidlandslags vallateam mellan tyska Oberhof och Oberstdorf, som är årets första anhalter i Tour de Ski.
Varför kör du buss åt skidlandslaget?
– Jag har stött dem ekonomiskt under året och tog kontakt med chefen för längdförbundet och frågade om de behövde hjälp med något. När de fick höra att jag har lastbilskörkort så kom sträckan mellan de här tyska städerna på tal. Det handlar om en körning på 400 kilometer.
Hur är det att umgås med svenska skidlandslaget??
– Som sponsor har jag varit med på träningsläger i Torsby och Kiruna under året och det lär bli likadant nere i Tyskland. Man är som en i laget, man bor på samma plats och umgås och äter frukost tillsammans. De är väldigt frikostiga på att bjuda tillbaka på upplevelser, som att vara med på tävlingar och träningar.
Hur ser vallateamet ut?
– Det svenska teamet består av sju personer, de flesta är gamla skidåkare. Vissa arbetar med det här på heltid medan andra är säsongsanställda. De arbetar väldigt mycket med produktutveckling. Skidorna ser ut som de du köper i butiken, men de har testats ofantligt många gånger. Det är mycket hemlighetsmakeri.
Läs mer i papperstidningen!

John Granlund