DELA

Ålänning blåste Annika Lantz

Åländske Carl-Petter Eriksson dök upp i TV3-showen Blåsningen i söndags – som entusiastisk vd för ett påhittat schampobolag.
Serien där kändisar blir lurade hade den här gången riktat in sig på radioprofilen Annika Lantz och sångaren Rigo Pencheff.
De filmas i smyg vid Stureplan i Stockholm där de får se sig själva på reklamaffischer för schampot Colorstay.
Kameran följer dem sedan till en bar i närheten där ett reklamjippo för Colorstay är i full fart. Och där dras de upp på scenen av en entusiastisk vd.
Denne vd är åländske Carl-Petter Eriksson, till vardags försäljnings- och marknadschef på Ålandsbankenbolaget Crosskeys Stockholmsfilial.
– Det är fixat med marknadsavdelningen, svarar han när Lantzs sällskap undrar om schampobolaget har köpt rättigheterna att använda hennes bild på affischerna.
När Eriksson skall presentera ”nästa veckas affischnamn” dyker Blåsningens programledare Renée Nyberg upp på scenen och ger Lantz en kram.

Också i OS-reklam
– Jag har inte sett programmet ännu, säger Carl-Petter Eriksson, som är på en Åreresa när Nyan når honom på måndagen.
Han fick skådespelaruppdraget ”via kontakter”.
Men det är inte hans tv-debut. Tittare som följde med Sveriges tvs uppladdning inför vinter-OS i Kanada kan ha sett reklamen för OS-sändningar i mobilen.
Där spelar han pappan i familjen som får höra svordomar när de ringer en bekant för att gratulera honom på födelsedagen.
Den reklamfilmen kan fortfarande ses på SVTs hemsida. svtplay.se. Och schampoblåsningen finns på TV3:s hemsida tv3.se.

PATRIK DAHLBLOM

patrik.dahlblom@nyan.ax