DELA

Åländska resenärer fick smaka på lyx

Fyra restauranger, öppen bar – och egen butler.
Nya Åland fick gå ombord med en grupp blivande resenärer och inspektera den 155 meter långa lyxkryssaren Silver Cloud, som i går gjorde uppehåll i Mariehamn.
Åländska Martins resor och City Travel ordnar i oktober en kryssningsresa från Dominikanske republiken via Panamakanalen till Costa Rica. Färden går med rederiet Silverseas expeditionsfartyg Prins Albert II, en mindre variant av det fartyg som igår angjorde Västra hamnen.
Medan Silver Clouds egentliga passagerare var på utflykt i landskapet fick expeditionens resenärer möjlighet att bekanta sig med rederiets standard. För resten av gruppen blev rundturen ett lyxigt reklamjippo.


Butler packar upp
Efter inledande passkontroll åker vi upp med en guldglänsande hiss, till sjätte våningen där lunchen förbereds av besättningspersonal i stärkta vita kostymer. Ensamma i restaurangen får vi prova på en av flera menyer som ingår i all inklusive-paketet. Det blir marinerad krabba på avokadobädd, blomkålssoppa och ugnsstekt gås.
Silver Cloud har plats för 296 passagerare och 210 besättningsmän.
– Det är nästan en besättningsman per passagerare. Varje hytt har en egen butler som hjälper till med reserveringar, uppackning av kläder och servering på hytten, berättar marknadsschefen Thomas Harrison.

Läs mer, och se flera bilder från lyxkryssaren, i torsdagens Nya Åland!

Sara Othman
sara.othman@nyan.ax