DELA

Ålands bygg projekterar butik för svensk livsmedelskedja

En svensk livsmedelskedja har visat intresse för att etablera sig på Åland. Ab Ålands bygg projekterar nu för en butik i Jomala Möckelö .
Vilken matbutikskedja det gäller, och vem den åländska köpmannen är, som är intresserad av att driva verksamheten, kan vd:n för Ålands bygg, Erik Sundblom, inte svara på än.
– Vi har utarbetat ett idéförslag för intressenterna i fråga. En köpman på Åland har kontakter med kedjan och är intresserad av att hyra de lokaler vi ska bygga för sin verksamhet, säger vd:n för Ålands bygg, Erik Sundblom.
Det är ännu oklart om den kontakt man etablerat kommer leda till någonting.
– Men oavsett hur just det här slutar så är avsikten att på sikt hitta någon som vill hyra de lokaler vi planerar bygga för liknande ändamål. Det är därför vi har köpt tomten.

Hemligt
Erik Sundblom kan varken avslöja vilken svensk livsmedelskedja det gäller, eller vem den åländske köpmannen är, som är intresserad av att driva det hela.
– Jag kan inte kommentera det. Vi är bara tomtägare och eventuella uthyrare till köpmannen. Det finns alltså en part emellan som vi måste ta hänsyn till.
Ålands bygg har, på intressentens begäran, tagit fram skisser på hur det eventuella butikslokalerna skulle kunna se ut.
– Lokalerna kommer anpassas, beroende på vilken typ av livsmedelsbutik det blir. Det finns möjligheter till flera mindre lokaler i samma byggnad, eller till en större, säger Sundblom.

Avvaktar
Erik Sundblom menar att det nuvarande läget är mycket intressant, och att de kommer avvakta till slutet på februari.
– Då borde vi ha tagit ställning till om det blir det ena eller det andra.
Samtidigt säger han att från Ålands byggs sida är det inte någon akut tomt.
– Det finns flera uppslag, vi har olika intressenter på gång. Och tomten har vi köpt för att huset vi bygger på den ska hyras ut. Men aktualiseras våra planer först senare så gör det inget.

LINNEA TILLEMA