DELA

Agenda 21 söker klimatpiloter

Agenda 21 har under det senaste året arbetat med många projekt här på Åland. Under 2011 drar de igång med ännu ett spännande projekt och söker nu deltagare till detta.
Vill du bli en klimatpilot?
En av personerna bakom projektet är Jessica Sundberg som arbetar på miljöorganisationen Agenda 21. Hon berättar att meningen med det nya projektet är att människor ska få se vad de själva kan göra för att förbättra miljön. Det är en av Agenda 21:s hjärtefrågor och något de jobbar väldigt mycket med. Det är utformat efter det ursprungliga projektet som Agenda 21 i Kalmar genomförde.
Nu har Jessica Sundberg och hennes kollegor tänkt att göra en miniversion av projektet här på Åland.
Mer konkret går projektet ut på att sex stycken familjer under sex månader ska utföra lika många uppdrag. Ett uppdrag per månad som till exempel kan handla om hur du kan minska på dina koldioxidutsläpp eller vad du äter, hur lagar du maten, vad köper du för mat. Till och med något så enkelt som att se över saker hemma, som el eller värme.
– Uppdragen handlar mycket om att testa på olika saker man kan göra hemma som gör att man lever mer miljövänligt, säger Jessica Sundberg.
En gång i månaden ses alla familjer och diskuterar hur det har gått, vad som har varit svårt och vad de skulle kunna tänka sig att fortsätta med. De får också en föreläsning om det som nästa uppdrag kommer att handla om.
Läs mer i papperstidningen!

Ellinor Widegren