DELA

ÅAB-kunder fortsatt trogna

För andra året i rad är Ålandsbanken med i topp i undersökningen Kundindex, som mäter kundernas lojalitet, berättar banken i ett pressmeddelande.

Bland rent finländska bolag var ÅAB ensam etta, men bland alla bolag som deltog hade det internationella storbolaget Apple samma totalvitsord.
– Undersökningen bekräftar att vi har hittat ett välfungerande koncept med våra Private Banking- och Premium Banking-tjänster, säger Tom Westerén, kommunikations- och marknadsdirektör vid Ålandsbanken.
Kundindex 2010 mätte tre olika delfrågor: kundförhållandets beständighet, köpintention och rekommendation. I en jämförelse med andra banker toppar Ålandsbanken resultaten i samtliga delfrågor och leder undersökningens tre delteman med minst ett halvt vitsord före någon av sina konkurrenter, berättas i ett pressmeddelande.
– Kundförhållandet i bankvärlden är både långsiktigt och mångsidigt. Det är roligt att vi får 9,0 av 10 på frågan om hur lätt det är att ha att göra med oss och hela 8,8 på frågan om man skulle rekommenderas oss, säger Tom Westerén.
TNS Gallup hade intervjuat 2241 personer om deras kundförhållande till 67 kända företag med verksamhet i Finland. Minst 50 slumpvist utvalda finländare i åldern 15–64 år, per företag, har svarat på frågorna.