DELA

30 postlådor vandaliserade

Någon gång efter klockan 1 under natten mot söndagen vandaliserades 30 postlådor i två bostadsområden nära varandra i Jomala Prästgården by.
På Sandbackavägen – västerut från Firma Sven Mattsson – har sex postlådor slagits sönder. På Sundblomsvägen-Snellmansgränd österut från butiken har nio postlådor vandaliserats och längre fram på Sundblomsvägen ytterligare fem.
Mellan kommunkansliet och församlingshemmet har ytterligare tio postlådor slagits sönder. Mellan raderna med sönderslagna postlådor fanns rader med oskadade postlådor.


Har pratat med folk
I går åkte polisen till byn för att inspektera skadorna och prata med folk i bostadsområdena.
– Vi tror att vandaliseringen skedde efter klockan ett på natten, men de som bor runtomkring har inte hört något som fått dem att gå ut och titta, säger överkonstapel Jan-Erik Eriksson.
Det var rikligt med dagg i går morse och vägarna var våta, så hjul- eller andra spår var svåra att upptäcka, meddelar han.


Efterlyser vittnen
– Därför är vi angelägna om att få in tips från allmänheten. Om någon har sett något som kan sättas i samband med skadegörelsen så kontakta polisen på telefon 527 100, uppmanar han.
Postlådorna har antingen sparkats eller slitits bort och skadats. Ställningarna med postlådorna har inte blivit påkörda av någon bil.

ANNIKA ORRE

annika.orre@nyan.ax

tfn 528 450

Foto: ANDREAS DIENERT