DELA

100 skärgårdsföretag samlades

Skärgårdsmässan på Djurgården lockade i helgen cirka hundra företag och organisationer.
Ålands fanns representerat av flera skärgårdskommuner och företagare.
Wasahamnen och Galärvarvsparken på Djurgården i Stockholm var platsen för den 22:a Skärgårdsmässan i ordningen. Man räknar med att cirka 50.000 besökare tittade in under helgen.
Från Åland deltog sex utställare: Södra linjen, som bestod av skärgårdskommunerna Föglö, Kökar och Sottunga som marknadsförde kommunerna för inflyttning och turism, Carola Skarén, som sålde svartbröd och Ålandspannkaka, sumpbåten Jehu, silversmeden Peå Johansson, Havtorn från Åland samt Gunnel Nilsson, mässforum Eckerö.

Fullt upp
Här följer en rapport från Lis Karlsson, Föglö:
”Intresset för Åland var stort och vissa broschyrer tog slut redan på lördag förmiddag.
– Fast vi var sex personer som jobbade i Södra linjens monter, hade vi alla fullt upp under dessa tre dagar, säger Catrin Finneman, Kökar.
Besökarna erbjöds för övrigt på ett brett utbud med aktiviteter och försäljning från alla håll, utan någon entrékostnad.
Längs kajerna fanns utställare från flera länder runt Östersjön med semestertips, arbeta och bo, hantverk, båtar och båttillbehör samt det som hör till fritidshuset. Vid bryggorna visades nya och begagnade båtar. På mässan fanns ett gediget inslag av skärgårdsmat, musik, kultur och seminarier. Det arrangerades även en Taubekonsert i samarbete med Taubesällskapet, och Dragspelsförbundet hade flera framträdanden med framstående dragspelare. Ett stort veteranbåtsmöte samlades under lördagen.”
Läs mer i papperstidningen! (mt)