DELA
Foto: Ida K Jansson

Lill Lindfors håller låda på jubileumskonsert

När jubileumskonserten på Alandica äger rum på fredag kväll är det självaste Lill Lindfors som står för underhållningen mellan uppträdandena.

– Jag glädjer mig, säger den folkkära artisten.
När Lill Lindfors fick förfrågan om hon ville vara konferencier på jubileumskonserten på Ålands självstyrelsedag var det ingen tvekan vad hon skulle svara.

– Det var självklart att jag tackade ja, speciellt när datumet råkade passa, säger Lindfors.

Det är Ålands lagting och Ålands landskapsregering som ordnar konserten i samband med Ålands självstyrelsedag och Finlands 100-årsjubileum.

Lindfors är född i Helsingfors och bott större delen av sitt liv i Stockholm. Men eftersom hennes pappa är från Åland har hon tillbringat somrarna på Åland hela livet. Lindfors kändes därmed som ett ”klockrent val” när arbetsgruppen diskuterade valet av konferencier.

– När någon nämnde Lill Lindfors på ett möte utbrast alla ”ja!”, säger Helena Flöjt-Josefsson som är med i arbetsgruppen som har jobbat med jubileumskonserten.

Vad kommer du bidra med som konferencier?

– Jag ska självklart sjunga lite, och få in lite humor, säger Lindfors.

– Och eftersom det både är Ålands självstyrelsedag och Finlands 100-årsjubileum kanske jag tar in någon dikt också, kanske av Eeva Kilpi eller Edith Södergran, de brukar ju ha lite rolig poesi.

Jubileumskonserten kommer att bjuda på uppträdanden av artister i alla åldrar och musik i många olika genrer. Bland annat klassiskt, jazz och körsång. Det är närmare 170 artister som kommer uppträda under kvällen.

Biljetterna till gratiskonserten gick snabbt åt och för att så många som möjligt ska ha möjlighet att se showen kommer den att livestreamas i Ålands radio och på organisatörernas hemsidor på internet. Det finns också biljetter till en livestream som visas på stor skärm i ett av Alandicas auditorium. Där finns också handikapplatser.

Konserten börjar 19:30.