DELA
Foto: Pressbild

Levengood talar på Åland Pride

I augusti drar prideveckan på Åland i gång för femte året i rad. Temat för årets festival är Ung och huvudtalaren under prideparaden är ingen mindre än Mark Levengood.

– Mark har varit efterfrågad många år och i år är han vår huvudtalare, säger Sofia Enros, verksamhetsledare vid Regnbågsfyren.

Levengood har åländsk mor och har därmed synts på Åland Pride tidigare år. Han är en stor förespråkare för HBTQ-frågor och ställer ideellt upp som talare.

Under den fem dagar långa festivalen kan man också ta del av evenemang som regnbågsfika, konstföreläsning och den återkommande regnbågsmässan.

– Årets tema är ung och det kommer genomsyra flera av våra programpunkter under prideveckan, säger Enrot.

Nytt för i år är att en Open Stage (Öppen scen) hålls på Arkipelag fredagen den 17 augusti. Scenen är då öppen för alla som vill uppträda med musik, dans eller annat. Den som har intresse uppmanas att anmäla sig.

Två som kommer att ställa sig på scenen är Tindra Görkman och Aada Körkö.

– Vi vill sjunga låtar som handlar om HBTQ-rörelsen som inte hörs i radio. Vi vill föra fram de som är bra och har fint budskap, säger Körkö.

Även de yngre är välkomna på evenemanget, som pågår mellan klockan 20 och 22.

Den som inte får nog av Mark Levengood under pridefesten kan bege sig till Alandica den 24 oktober. Då håller han en föreläsning på ämnet ”människans inställning till förändring och förnyelse”.

Bakom evenemanget står det nystartade evenemangsbolaget Colosseum Entertainment, som grundats av fyra högskolestuderande med ambitionen att skapa minnesvärda upplevelser där möten med människor står i centrum.