DELA
Foto: Jesper Öhman/prao<07_Bildrubrik>PRIDE 2015 Många samarbetsparter har redan anmält att de vill delta i årets pridevecka i augusti. Fler föreningar, grupper, företag och organisationer får gärna anmäla sig, lyder uppmaningen från arrangören Regnbågsfyren med Sofia Enros som verksamhetsledare.

Alla välkomna i årets stora pridefestival

Prideveckan den 17-23 augusti blir en färgsprakande upplevelse. Många samarbetsparter är redan klara och fler är välkomna.

– Det finns inget tak, säger verksamhetsledare Sofia Enros.
Prideveckan ordnas för andra gången i sommar, lite senare under säsongen än i fjol.

– Orsaken är att vi vill att skolåret ska ha börjat så att vi kan rikta oss också till skolungdomarna, inte minst via ungdomsgårdarna, säger Sofia Enros.

Ett 30-tal samarbetsparter är redan engagerade, både föreningar, andra organisationer och företag. Det blir musik, dans, konst, idrott, filmvisning, seminarier, dragworkshop, kärleksmässa i kyrkan och förstås prideparad från Västra hamnen till torget.

I fjol lockade paraden mellan 1 500 och 2 000 deltagare.

– Vi var 600 när vi startade och resten hakade på längs vägen, berättar Tage Lindfors.

I år blir det ännu mera färg, ännu mera musik, ännu mera liv och rörelse i paraden. Nordens Institut på Åland bidrar med slagverksorkestern Kiriaka från Göteborg och fler musikanter är välkomna.

– Vi hoppas att våra samarbetsparter i sin tur inspirerar andra att delta i veckan.

Mariehamns stad och Kobba klintar kommer att hissa prideflaggan och andra får gärna haka på.

Läs mer i papperstidningen!