DELA
Foto: IFK Mariehamn

Landslagsmeriterad mittback till IFK

IFK Mariehamn har gjort klart med en ny mittback. Baba Mensah kommer från Ghana och har representerat både Ghanas U20-landslage och A-landslag.

27-årige Mensah kommer senast från HJK-organisationen där han representerat Klubi 04. Tidigare har han spelat finländsk ligafotboll i Ilves, där han bland annat var med och vann finalen i Finlands Cup mot IFK Mariehamn 2019. I Ilves spelade Mensah sammanlagt 48 matcher och var även med och vann ett ligabrons 2017.

Mensah och IFK har kommit överens om ett 1+1-årsavtal med klubboption.

Det är en ära för mig att få komma till den familjära klubben IFK Mariehamn, jag ser mycket fram emot det och är glad att jag fick den här möjligheten. Jag ska ge allt för att IFK ska uppnå sina mål och kämpa hårt för laget och alla supportrar, tillsammans kan vi göra något bra. Jag vill tacka IFK Mariehamn och dess ledning för att ni valde mig. Jag ser fram emot att snart träffa alla inom klubben och komma igång med träningar och matcher, kommenterar Baba Mensah i ett pressmeddelande.

Vi är glada över att kunna knyta Mensah till oss inför 2022 års ligasäsong som central försvarare. Baba är en rutinerad spelare som gjort nästan 50 ligamatcher. Han är en lång, stark och tuff försvarare att spela mot. Med Mensah i laget börjar så småningom de defensiva pusselbitarna falla på plats, säger IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson i pressmeddelandet.