DELA
Foto: Erkki SantamalaFredagen var hektisk för polisen.

Kvinna flydde från misstänkt misshandel

Polisen ryckte ut till Hammarland under natten till lördagen. Det första fallet, vid midnatt, trodde polisen först att var en misshandel. Men på plats där kunde polisen avbryta sitt ingripande då inga personskador hade uppstått. Ingen av parterna verkade ha några invändningar så det räckte med att polisen särade på personerna.

I det andra misstänkta fallet hade en kvinna tagit sig ut ur en bostad. Polisen grep den misstänkta mannen. Inga allvarliga personskador uppstod, men händelsen utreds ändå.
Polisen misstänker också en misshandel i Mariehamn under natten till lördagen. Polispatrull åkte till platsen för att dokumentera personskadorna. Händelsen utreds nu av polisen.

I Eckerö Käringsund var samtliga fordonsförare nyktra då polisen granskade 28 personer under fredagskvällen.
Samma kväll, vid krogstängning, gjordes även patruller i Finström Godby och i Mariehamn. Allt gick lugnt till, uppger Ålands polismyndighet.

I Mariehamn hörde en medtrafikant av sig till polisen under fredagsnatten då den trodde sig ha stött på en rattfyllerist i norra delen av stan. Polisen letade upp den misstänkta och kunde slutligen hitta personen och fordonet på landsbygden. Väl där kunde polisen konstatera att personen var nykter, efter negativa resultat i såväl alko- som drogtest. (ij)