DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>TVÅ INTRESSENTER Det står mellan Tor Kudinoff och Michael Björklund när landskapet nu ska besluta vem som ska få driva serveringen vid Jan Karlsgården de kommande fem åren. Planen är att teckna kontrakt med Kudinoff den här veckan.

Kudinoff och Björklund kämpar om värdshus

Det tycks bli Tor Kudinoff som tar över driften av Jan Karlsgårdens värdshus. Förhandlingar förs med landskapsregeringen och beslut i ärendet blir det den här veckan.

Kudinoffs konkurrent är Smakbyns Michael Björklund.
– Jag har mycket planer för Jan Karlsgården, men de kan jag inte berätta om, säger Tor Kudinoff.

Kudinoff avslöjar i alla fall att han planerar att driva värdshuset som café snarare än restaurang och att cafét kommer att ha öppet sommartid.

Sten Eriksson vid landskapets fastighetsbyrå säger att planen är att skriva avtal med Tor Kudinoff under veckan, men att man fortfarande förhandlar om detaljerna.

– Det är liten ekonomisk skillnad mellan anbuden. De är låga generellt. I princip får vi in per år vad vi skulle vilja ha i månadshyra, konstaterar han.

Totalt tre intressenter hade lämnat in anbud till landskapsregeringen om att få arrendera värdshuset under de kommande fem åren. Utöver Tor Kudinoff var det Emanuele Ferrari, som dock återtog sin ansökan, och Michael och Jenny Björklund.

Michael Björklund säger till Nya Åland att han gärna skulle vilja driva Jan Karlsgården för att kunna utveckla en större helhet i området kring Smakbyn. I hans planer ingick året runt-öppet och fem anställda i caféet.

Läs mer i papperstidningen!