DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>UNDER MARKNIVÅ Teaterscenen ska finnas inne i hotellbyggnaden som Michael och Jenny Björklund nu planerar. Bilden visar inte var hotellet ska stå.

Krögarpar planerar teaterscen

Krögarparet Michael och Jenny Björklund vill bygga en teater- och musikscen under jorden.
Smakbyn i Kastelholm Sund har stora utvidgningsplaner. Förutom restaurangen, keramikverkstaden, konferensen och destilleriet som redan finns i dag, planerar Michael och Jenny Björklund som bekant att bygga ett hotell.

I samband med hotellet planerar paret Björklund nu att skräddarsy en musik- och teaterscen där Ålands musikinstitut får husera. Scenen ska ligga under marknivå.

Några ritningar finns fortfarande inte men förra veckan skickade paret in ett brev till landskapsregeringen för att berätta om sina planer.

– Vi ligger i Ålands kulturvagga och jag vill ta dit så mycket kultur som möjligt. Det är nu vi måste bygga för att vi ska stå stadigt när ekonomin blir bättre, säger Björklund som är på skidsemester i Sverige då Nya Åland når honom.

På länge sikt hoppas han också på att det kan bli en musikutbildning i samma hus.

Hur mycket publik lokalen kommer klara av att ta emot är ännu inte klart. Men i Björklunds planer handlar det om en lokal för cirka 200 personer. Scenen ska också utnyttjas av nordiska produktioner.

– Det blir så stort som verksamheten behöver, säger han.

Läs mer i papperstidningen!