Julfriden utlystes i Mariehamn

DELA

Julfriden utlystes på torget i Mariehamn i traditionell ordning.
I programmet ingick stipendieutdelning. Mariehamns stads stipendier gick i år till Elin Biskop, Kajsa Hindersson, Leo Pahlman, Simon Tavakoli och Philip Wickström, som tog emot sina stipendier på plats, och till Mirjana Babic, Elin Englund och Baltzar Lindroos. Nina Lindfors, medlem i stadsstyrelsen i Mariehamn delade ut stipendierna.

Mariehamnskvartetten uppträdde med tre julsånger under ledning av Pipsa Juslin. Därefter utlystes julfriden av stadsfullmäktiges ordförande Camilla Gunell. Oron i världen var ett tema i talet, med klimatförändringar, brist på demokrati, och ofrihet.

– Vi firar jul på en trygg plats i världen, och det är något att vara tacksam för, sa hon.

I sitt tal uppmanade Camilla Gunell alla att visa varandra respekt och uppskattning i det offentliga livet. Hon sa att samtalstonen stundom varit hård på senare tid, och efterlyste en respektfull ton i debatten.

– Låt oss bemöta motståndarnas bästa argument i stället för de sämsta, och att våga tro också motståndarna om gott, sa hon, innan hon önskade alla en god och fridfull jul och förklarade julfriden officiellt utlyst.